Cava Mas Fi, brut

€ 17,95

Cavas Masachs bestaat ruim 100 jaar, maar werd in 1977 nieuw leven ingeblazen door Josep en Joan Masachs. De kwaliteit van hun Cavas leidde tot meer vraag, waardoor de productie-faciliteiten al snel te klein werden. Tegenwoordig komen de druiven voor Cavas Masachs van een 42 hectare tellende wijngaard, in het centrum waarvan de winery zelf is gebouwd. De omstandigheden zijn ideaal voor het verbouwen van wijndruiven. Het domein is gelegen op zo`n 40 kilometer ten zuiden van Barcelona en wordt beschermd tegen de koude noordelijke winden door het Montserrat gebergte. De winters zijn zacht, er valt voldoende regen, de zomers zijn warm en droog. Cava Mas Fi is een van de merken van het bedrijf.

Deze witte Cava wordt gemaakt van de volgende lokale druiven: Xarel.lo, Macabeo, Parellada. Deze druiven bevatten voldoende zuur, suiker en aroma'’s en zijn de perfecte basis voor Cava.

Cava wordt gemaakt met de Méthode Traditionelle, d.w.z. met een tweede gisting op de fles zoals in de Champagnestreek (Vroeger heette dit de 'Méthode Champenoise', maar dat mag na een lobby uit de Champagnestreek niet meer...). Dit proces duurt zo'’n 10 maanden.

Robert Parker schrijft over deze Cava: "The Mas Fi Cavas are solid values. The Non-Vintage Brut, made with the traditional Cava varieties, is fresh, just off-dry, and has a refreshing finish. 86 Points."